Чували сте го стотици пъти – най-добрият начин за борбата със

...
Чували сте го стотици пъти – най-добрият начин за борбата със
Коментари Харесай

Как да се преборим със стареенето на кожата на лицето

Чували сте го стотици пъти – най-добрият метод за битката със стареенето е да го предотвратите въобще. Носете слънцезащитни артикули всеки ден, пийте повече вода, намерете и се придържайте към ефикасен режим за грижа за кожата – описът за предварителни защити е дълъг. Ако към момента не сте почнали, в никакъв случай не е прекомерно късно да приложите здравословни привички като изброените в своето всекидневие.

Но макар че не може да се отхвърли, че превенцията ще забави процеса, напълно обикновено е да забележите признаци на стареене с течение на времето – без значение какъв брой усърдни може да сте в полагането на най-хубава грижа за кожата си.

Използвайте ретинол

Ретинолът е супер воин в грижата за кожата. Помага при съвсем всеки кожен проблем, за който може да се сетите – фини линии и бръчки, слънчеви петна, несиметричен загар на кожата, акне и други. Въпреки че тази съставна част в своята най-мощна форма е нещо, което би трябвало да бъде предписано от кожен лекар, в този момент има от ден на ден артикули в локалните дрогерии, които включват ретинол във формулата си.

Има няколко нежелани реакции, които може да забележите, когато започнете да употребявате ретинол, като зачервяване и лющене, тъй че е най-добре да стартирате с по-малки количества и последователно да увеличавате дозата си. Освен това съставката повишава чувствителността към слънцето, тъй че я използвайте единствено вечер. И както при всеки нов артикул във вашата рутина за грижа за кожата, постоянно е добре първо да се консултирате с кожен лекар.

Включете хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е водният контейнер на кожата и натурален съставен елемент, който работи като гъбна молекула, способна да задържи вода до 1000 пъти личното си тегло. Това е героят в света на грижата за кожата, който оказва помощ да се всмуква влага и да се създава по-голяма компактност. Намира се естествено в тялото ни, само че с придвижване на възрастта се нуждаем от от ден на ден и повече, защото хидратацията ни понижава.

Когато се ползва локално, хиалуроновата киселина може да проникне в горните пластове на кожата, където благоприятства възстановяването на тъканите, еластичността и хидратацията. Всичко това придава на визията ви оня юношески тип, за който всички жадуваме. Освен това киселината защищава кожата от слънчевите лъчи.

Опитайте акупунктура

Когато сте уплашени или се чувствате неуравновесени в живота, това неизбежно ще се прояви върху кожата ви и козметичната акупунктура може да е отговорът, който търсите. Това е форма на антична китайска здравна процедура, която включва поставяне на дребни игли в разнообразни елементи на тялото, с цел да помогне с всевъзможни проблеми – от болки в гърба до мигрена – и в този момент се счита като подобаваща процедура срещу стареене.

Като накарате експерт да вкара тези дребни игли в избрани точки, кръвообращението се усъвършенства и кръвта стартира да тече по-ефективно, което разрешава на тялото да се подмлади и да укрепи личните си сили срещу стареене. Когато се практикува козметично, акупунктурата е неусетен метод да извършите огромна разлика в понижаване на бръчките, повдигането на кожата, намаляването размера на порите и други. Може да срещнете процедурата и под името „ акупунктурен лифтинг на лицето “.

Лицеви разтривки

Това е лесна процедура, която може да вършиме вкъщи. Помислете за нея като за подготовка на вашата кожа с забележими резултати. Масажът на лицето предизвиква притока на кръв и покачва мускулния тонус. Това освен ще озари тена ви и ще насърчи обновяването на клетките, само че също по този начин ще направи кожата ви по-стегната и повдигната. Най-хубавото е, че масажът на лицето има незабавно забележими резултати, тъй като освобождава токсините, което, от своя страна, понижава подпухналостта и други признаци на отмалялост.

Най-важното нещо преди да започнете процедурата е да измиете ръцете и лицето си. След това затоплете малко количество олио, серум или концентрат между ръцете си, с цел да омекотите кожата на пръстите. С деликатно, само че със устойчиво натискане започнете да разтривате лицето си, като стартирате от лимфните възли под ушите, надолу към гърлото и още веднъж нагоре към линията на челюстта. След това преминете към страничните елементи на лицето.

За да изгладите фините линии, докоснете върха на пръстите си сред веждите и леко започнете да ги движите към външната част на лицето. Повторете придвижването по цялото чело, като леко издърпвате кожата си. Не забравяйте да бъдете доста деликатни в зоната към очите, където кожата е най-тънка и елементарно може да се нарани. Поставете пръсти от двете страни на носа си и леко ги разтрийте нагоре към слепоочията. Това деяние ще помогне за унищожаване на подпухналостта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР